Grups 2010

Pepet i Marieta


Després del celebrat “La Pelu” (Edicions Singulars 2008), que ha consolidat la formació com a una de les bandes festives de referència dels Països Catalans amb més de 80 concerts l'any, Pepet i marieta han facturat el disc més ambiciós de la seva trajectòria: “Qui no plora no mama” (La Produktiva 2010). El disc veurà la llum el 13 de juny a l’Ermita d’Ulldecona en un concert de presentació molt especial on participaran el productor del disc Miguel Pino i els músics que hi han col·laborat.

Pepet i marieta han omplert la coctelera amb estils musicals molt diferents per a formar un tot alegre i festiu amb lletres marca de la casa que entren dolcetes però que deixen un regust amarg per les seves despietades crítiques. Twist, funk, swing à la Broadway, rockabilly, pop i fins i tot techno per a denunciar la hipocresia social, la pèrdua d'identitat popular o l'arrogància de l'home davant la natura, així com per a reivindicar l'amor sobre totes les coses, l'instint animal motor de les relacions humanes i la importància de preservar la nostra terra i les nostres arrels. Tot regat amb una bona dosi d'humor i la ironia a què ens tenen acostumats la banda de les Terres de l'Ebre.


Contracop

 

Som del sud, terra de músics, és la nostra millor carta de presentació. Recent estrenat el 2008, vam reunir-nos en la formació que ara donem a conèixer i que per fi ha vist la llum: CONTRACOP. Sense pretensions, tenim en les nostres peces la influència de grups com Obrint Pas, La Gossa Sorda, Extremoduro o Green Day.

Hem aconseguit colar-nos en diferents finals de concursos com el Connecta, MusicAmp, Jerock o l'Enganxa't i molts altres concerts amb els que hem anat construïnt un esperit de banda que poc a poc es va fent més gran gràcies a la complicitat de la nostra gent. Junts aixecant el puny ben alt!

Amb la nostra música intentem defensar el què creiem, volem i ens agradaria tenir, així és com millor sabem cridar des d’una terra en què costa fer-se sentir. S'han destapat els trons!

Discografia: Junts aixecant el puny ben alt!  (2010)


Lark About


Lark about és un jove i eixelebrat grup d'Amposta, que després de dues maquetes acaben de gravar la tercera, titulada Te put l'aixella!, sense matisos. Es presenten a crit de "mamella!", però més enllà de l'esbojarrat de l'adolescència hi trobem missatge, crítica i reivindicació. Les seves cançons, que poden dur títols com Lo crit de l'Ebre o Surt del ramat, sonen a punk rock, amb algun moment d'ska ebrenc i amb algun moment contundent, i no deixen de protestar en cap moment. Des del 2004 quan es formaren, aquest grup d'amics no han parat de fer concerts i enregistrar maquetes, i entre "xalera i rises" han anat evolucionant musicalment per fer el que més els agrada: "vomitar tota la merda de dins i sentir-mos millor". tret del portal RXI música compromesa: www.rxi.cat Per tal de completar això tan mamellut que mos van dir a rxi, dir-vos que aquest 2010 hem tingut la sort de moure'ns i tocar bastant gràcies, en part, a ser finalistes als concursos Amplifica't i La Campana, i haver guanyat L'emmaketam (juntament amb Assabè), l'Eslcat (2n premi) i el Rock Senheisser (3er premi) gràcies al qual vam poder tocar al festival Derrame Rock d'Astúries, on vam xalar en molta mamella i gardela en la gent asturiana. Pos b, això és tot. El que volem és tocar i tocar sense parar i a quants més llocs millor per tal d'enviar la nostra mamella, xalera i missatge a tothom qui estigue disposat a escoltar i poder viure així tot el que portem somiant des del dia que la distorsió va rebentar les nostres orelles. Mos veiem per alguna festeta, mamella!!!!!

Skatacrak


Els començaments d’Skatacrak es remunten a principis de desembre de 2004, quan la comunitat educativa de l’IES l’Arboç buscava un grup per tal que actués amb motiu de les festes nadalenques. Per aquell llavors, es reuneixen un baix, una guitarra, una bateria, una gralla i un cantant; la seva intenció era arranjar nadales a ritme de ska, i així va ser. Però veieren que amb set nadales el concert seria breu, i opten per incorporar una trompeta i un saxo amb la intenció de compondre sis cançons pròpies i donar-se a conèixer com a grup. Val a dir que va ser un concert on el públic s’ho va passar d’allò més bé, pel fet que va haver-hi gent que va acabar pel terra i amb algunes contusions de tant ballar.

Durant el mes de març de 2005 enregistren, al propi local d’assaig, una maqueta amb les set primeres cançons que van compondre. Van contar amb la col•laboració de Ràdio L’Arboç, que va deixar els aparells necessaris per a l’enregistrament.

Posteriorment, començaren a fer concerts, realitzant el primer a Sant Just Desvern. Amb el pas del temps actuaren a la majoria dels pobles de la comarca, realitzant més d’una vintena de concerts arreu de la província en el seu primer any de fundació. L’abril de 2005 s’incorpora a la banda una teclista, per tal de reforçar la base harmònica. L’octubre de 2005 es produeix un canvi de guitarrista, arribant així a la formació actual de la banda.

El 10 de juny de 2006 són seleccionats i arriben a la final del III Concurs de Música Jove del Vendrell, del qual en surten guanyadors gràcies a la decisió del jurat i al vot del públic. El fet d’haver guanyat el
concurs els va permetre ser teloners d’Skalariak a la Festa Major del Vendrell.

Referent a l’estil del grup, el punt de partida i per on es mouen bàsicament és l’ska-punk, però també es decanten per petits dosis de reggae, rock i uns petits tocs d’hardcore. Destacar la presència d’un instrument típic català, la gralla, la qual es combina amb els altres instruments de vent i la base rítmica i crea una bona fusió rítmica i ballable.

Han actuat en les dues edicions del festival L’ARBOÇ SONA 2005 i 2006; al Bastoner Rock de Llorenç del Penedès; a la Festa Major de Vilafranca del Penedès; al Festival El Nab de Bonastre; a les Festes de Santa Tecla de Tarragona; a les Festes de Sant Raimon de Vilafranca del Penedès; a la revetlla de Sant Joan de Vilanova i la Geltrú, etc.

En aquests tres anys han fet més d’una cinquantena de concerts, i han compartit escenari amb grups com Baetúria, Different Way, Dr. Calypso, Fundación No Hay Manera, La Gossa Sorda, Lax’n’Busto, Obrint Pas, Pirat’s Sound Sistema, Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, etc.

Durant el mes de maig ha vist la llum el primer treball de la banda, titulat Crema

Maskarats


MASKARATS surt de l'unió d'un grup de joves de La Sénia (Tarragona, PPCC). El nostre nom dona honor al nom que som coneguts la gent de La Sénia (mascarats). Tenim gustos musicals variats però amb un punt en comú, la passió per l'Ska...

Anteriorment coneguts com AMAGUEU-VOS TOTS, durant l'any següent al nostre debut hem anat canviant diversos membres del grup i incorporant nous músics. Les idees són ben clares; formem el grup per passar una bona estona amb la música i al mateix temps utilitzar-la com a mitjà per explicar allò que no ens agrada de la societat o del món on sobrevivim.

El nostre debut en públic, amb l'anterior nom Amagueu-vos Tots, va ser el dia 5 de desembre del 2008 a la discoteca Magnèsia de La Sénia. Però no ha estat fins aquest últim estiu, quan hem començat a fer concerts amb una certa assiduïtat per diferents localitats de les nostres terres com ara Ulldecona, Rossell o La Pobla de Benifassà. A l’agost vam actuar al Festour, compartint escenari amb Pepet i Marieta, Kayo Malayo i La Pegatina. Durant el mes de desembre de 2009, hem dut a terme la gravació de la nostra maqueta.
Blogger Template by Clairvo